På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 2 mars 2018

V9

Denna veckan startade vi upp med två nya bokstäver. Veckans bokstäver är N och U. Barnen listade upp massa ord de kom på. Dessa kommer vi arbeta med även nästa vecka.

Temat med OS är nu avslutat och barnen har visat ett stort intresse under temats gång. Vi har nog alla lärt oss en hel del under tiden. Det var härligt att se att arbetet kantades av stort engagemang, inspiration och utmaning. 

Nu har vi precis startat upp vårt nya tema, som blir Trafik. Vi startade upp med att göra en tankekarta tillsammans om vad trafik är. Svaren blev b.la. fordon, stanna, långsamt, långa köer, människor, trafikljus etc. Det ledde även till många intressanta diskussioner om hur man är i trafiken, när man får gå och hur snabbt man får köra.

Därefter började vi samtala om vad en adress är och barnen fick berätta sina adresser. Dessa fick de sedan skriva ner i sina böcker om sig själv och rita hur huset såg ut. Detta är något ni gärna får öva på tillsammans med barnen. På ASL skrev barnen om hur de tar sig till skolan och rita en karta över vägen dit. Det här med kartor var väldigt intressant och spännande. Vi blev därför inspirerade att titta på allas adresser på google maps. 

Eftersom vi haft ett otroligt härligt snöväder denna vecka så passade vi på att göra en liten utflykt till pulkabacken. Det är bäst att passa på när vi har snö! 
Vi förstår att barnen är överlyckliga över snön och glada att äntligen få använda sina pulkor men vi vore tacksamma om de inte togs med till skolan. Då vi inte kan förvara 50 pulkor i kapprummet. 








Idag fredag såg vi ett program om att korsa gatan från en serie som heter Gatsmart. Här fick vi följa några elever som tittade på faror längst sin väg till skolan och hur de tillsammans med gatukontoret planerade upp nya säkra skolvägar. 
Efter programmet gav vi oss ut på en snöig trafikpromenad och letade efter vägskyltar. Vi fick även chansen att prova vår nya trafikramsa,
"Inga häxor, inga troll
Titta noga att båda håll.
Vänster-höger-vänster"



När vi var åter i klassrummet tittade vi på alla trafikmärke vi hittat ute på Lindeborgsområdet och pratade om deras innebörd. Vi gjorde ett gemensamt diagram över hur barnen tar sig till skolan. Barnen lärde sig att läsa av ett diagram och diagrammet visade väldigt tydligt att de flesta åker bil till skolan. Vi får göra ett nytt diagram lite längre fram när det blir lite varmare och se om det blir någon skillnad.

En liten påminnelse om idrottskläder, snälla glöm inte att skicka med barnen gymnastikpåse de dagar som de har idrott.

Vi hoppas att ni alla har sett lappen på vår ytterdörr angående studiedagen. Nu på onsdag den 7/3 är det studiedag för hela Lindeborgsskolan, då både skola och fritids är stängt.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.